????????
???
?
#مشاوره_مشکلات_درسی_فرزندان
شماره سؤال: 4002
? پرسش:
فرزندم کلاس دوم دبستان است.اصلاً علاقه ای به درس مخصوصاً ریاضی ندارد. تا مشق هایش را می نویسد، کتاب هایش را کنار می گذارد و اصلاً علاقه به تکرار و تمرین مواردی که ضعیف هست ندارد.چه کنم؟
…………………………………………………………………………………………………………………………………
✍ پاسخ:
با سلام.
باید برای رفع این مشکل از روش حل مسئله استفاده کنید. یعنی علل احتمالی را در نظر گرفته، در پی از بین بردن آن باشید. برخی از علل گوناگون مشکلات درسی کودکان چنین است:
1. مشکلات جسمی: مانند ضعف در بینایی یا شنوایی یا بیماری های مزمن که با مراجعه به متخصص نگرانیتان رفع خواهد شد.
2. مشکلات روحی: فشارهای روحی ناشی از اختلاف پدر و مادر، حسادت به فرزند تازه متولدشده، تبعیض و مقایسه کودک با دیگران، سرزنش و توبیخ و… بهطور قطع بر تحصیل فرزندتان تاثیر منفی خواهد گذاشت.
3. اختلال در یادگیری: اختلال در یادگیری یا ناتوانیهای یادگیری (learning disability) که 80 درصد بهصورت اختلال در خواندن، خود را نشان میدهد، یکی از عوامل مشکلات درسی و عدم انجام تکالیف است. لازم به ذکر است که کودکان مبتلا به این اختلال از جهت هوشبَهر، متوسط رو به بالا هستند.
4. خستگی: بازی و فعالیتهای فیزیکی بیشازحد، سبب خستگی فراوان و درنتیجه، عدم انجام تکالیف خواهد شد. پس اینگونه فعالیتها نیز باید حسابشده و بر اساس برنامه باشد.
5. حواسپرتی: برخی کودکان وقتی تنها هستند، حواسشان پرت میشود؛ پس باید زمینهای فراهم شود که یا مادر در اتاق کودک باشد یا کودک در محل فعالیت مادر(آشپزخانه) به تکالیفش برسد تا در صورت حواسپرتی، مادر به او کمک کند.
6. هوش فوقالعاده: در مواردی (گرچه اندک) هوشبَهر بالای کودک، مانع از انجام تکالیف است؛ زیرا از دید او، انجام تکالیف، بسیار بچهگانه است. برای چنین کودکی میتوانید با هماهنگی با معلم، برنامه ویژهای را ترتیب دهید.
در پایان یادآور میشویم که درس خواندن فقط بخشی از برنامه زندگی است، بهخصوص برای کودکان که ازنظر شناختی به مرحله کافی از رشد نرسیدهاند. بنابراین نباید «درس خواندن» را محور اصلی قرار دهید و برای اینکه فرزندتان به درس علاقهمند شود، تمامی خواستهها و نیازهای او را نادیده بگیرید. بلکه آنها را شناسایی و بهخوبی برآورده کنید. هر چند فرزند شما وارد هفت سال دوم زندگی اش گردیده اما همچنان به تفریح و بازی نیاز دارد.
نیازهای عاطفی فرزند شما هم بسیار مهم است. بنابراین یکی از محورها، ارضای نیازهای اوست. اگر هم میخواهید اهداف دیگری را دنبال کنید، باید از طریق ارضای نیازهای عاطفی و ایجاد روابط صمیمی با فرزندتان باشد.
گاهی والدین فرزندانشان را تحتفشار قرار میدهند که همینالان باید تکلیف ریاضیات را انجام دهی و الا چنین و چنان خواهد شد. در این موارد توصیه میکنیم که ابتدا نیازهای فیزیولوژیک او مانند خواب و تغذیه را باید مرتفع ساخت و سپس با فراهم نمودن فضایی آرام و عاطفی، از او بخواهیم که تکالیفت را بنویس و من هم کمکت خواهم کرد و چه خوب است در درسهایی مانند ریاضی از روش بازی کمک گرفته شود. این شیوه به یادگیری کودک کمک فراوانی خواهد نمود.
#کارشناس_مشاوره1
??
???
???????@Moshavere01